vineri, 15 mai 2020

Vită mongoleză


Nouă ne place foarte mult mâncarea asiatică, probabil că am tot spus asta, și, din când în când, încerc să mai fac câte o rețetă mai altfel decât cele cu care suntem obișnuiți. Această "vită mongoleză" este o adaptare la ceva găsit pe net, așadar, dacă nu o respecta normele, să nu fie cu bănat! 

Ingrediente :
- 800-100 grame carne vită 
- 3-4 morcovi, tăiați bețișoare 
- 1-2 fire ceapă verde, tăiată mic
- 3 ciuperci mari, feliate
- 1/2 cană amidon alimentar 
Pentru sos
- 1/2 cană sos soia
- 3-4 căței usturoi, pasați
- 2 lingurițe ghimbir pudră 
- 1/2 cană apă 
- 1/2 cană zahăr brun

Tăiem vita fâșiuțe mici 


Și o punem într-o pungă. Turnăm amidonul peste și amestecăm bine carnea, astfel încât amidonul să acopere toate bucățile. 


Intr-o tigaie încăpătoare (eu am folosit un wok) încingem ulei și prăjim morcovii. Când sunt gata, îi scoatem pe o farfurie. 


 In aceeași tigaie(dacă mai e nevoie de ulei, adăugăm, deși morcovii nu absorb mult ulei) călim ceapa și ciupercile.


 Când sunt și ele gata, le scoatem alături de morcovi și continuăm prin a prăji carnea, de data asta adăugând, probabil, ulei, pentru că ceapa și ciupercile sunt consumatoare. Important de reținut este că nu prăjim toată carnea deodată, ci în tranșe, pentru a se prăji mai bine.


 Cât carnea se prăjește, amestecăm într-un bol sosul de soia, apa, zahărul, ghimbirul, usturoiul.


 Când e gata carnea, o scoatem alături de legume. Scurgem uleiul rămas din tigaie(fără a curăța resturile de carne) și turnăm sosul. Lăsăm să dea în clocot un minut, apoi adăugăm carnea și legumele și amestecăm.


Oprim focul. Servim cu alune măcinate, susan și ceapă verde. Dacă nu e cea mai delicioasă mâncare, nu-mi mai spuneți mie pe nume! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu