duminică, 2 octombrie 2022

Pui în foietaj, cu roșii coapte și edamame

 



Ieri am făcut o rețetă din cartea " 5 Ingrediente" a lui Jamie Oliver, și a avut mare succes, așa că m-am hotărât să o împărtășesc cu voi, în caz că aveți nevoie de inspirație pentru ceva rapid și bun.


Ca mai toate rețetele lui, e super simplu de făcut și ingredientele sunt ușor de procurat. 

El propune fasole păstăi, nu edamame, dar nici nu aveam în casă și nici nu sunt mare fan, așa că am adaptat puțin cu ce aveam la îndemână. 

Ingrediente:

- 4 piepți de pui de aproximativ 120 grame fiecare(eu am împărțit 2 mai mari în jumătăți)

- jumătate de borcănel de pesto(verde)

- un aluat de foietaj

- 450-500 grame de roșii cherry(cu codiță, dacă aveți)

- 400 grame fasole verde(edamame în cazul meu, după cum ziceam)

Aplatizăm puțin piepții de pui, să aibă cam aceeași grosime.  Sare, piper, după pofta inimii. Eu am pus și praf de usturoi.


Ungem puiul cu pesto,  apoi așezăm aluatul tăiat fâșii peste pui, având grijă să îl învelim bine(pliem marginile sub pui).



Ungem puiul cu puțin ulei de măsline și îl băgăm la cuptorul încins la 220C pentru 20 minute.

Dacă avem loc în cuptor(eu nu am avut), tot acum introducem și roșiile masate cu puțin ulei de măsline, sare și piper, așezând vasul lor sub tava în care am pus puiul. Dacă nu, tura 2.


Între timp, fierbem fasolea verde, în apă  clocotită, cu sare, pentru 7 minute.(după ce o spălăm și îi tăiem marginile). Eu am tras edamamele la tigaie în puțin ulei cu trufe, sare, piper și usturoi. Erau deja prefierte, așa că a durat câteva minute. 



Când totul e gata, feliem puiul oblic și îl servim pe pat de fasole verde(în caz că) și roșii cherry.

Poftă bună!