marți, 9 iunie 2020

Ardei umpluți




Ardeii umpluți sunt, la noi în familie, în top 10. Poate chiar 5. Și pe bună dreptate. Sunt sățiosi, se fac ușor și sunt buuuni de te lingi pe degete.

Ingredientele sunt cam aceleași, cantitățile, zic eu, pot varia în funcție de preferințe. Dacă îmi amintesc corect 😁 eu am pus așa :

- 8 ardei grași
- 700 grame carne tocată (porc și vită, sau doar porc)
- 1 ceapă mare, tocată
- 50 grame orez spălat
- 1 legătură mărar (spălat, tocat)
- sare, piper, boia dulce
- 1 lingură bulion
- 1 ou bătut
- 1 sticlă suc de roșii
- 2 frunze de dafin

Amestecăm carnea tocată cu ceapa, mărarul, bulionul, orezul, boiaua și potrivim de gust cu sare și piper. Da, asta însemnând să gustăm carne crudă. 😁 Nu, nu înseamnă să o și înghițim. 🙈


Ardeii îi spălam, le tăiem căpăcelul și îi curățăm de semințe, apoi îi așezăm, uscați, într-o cratiță încăpătoare



Începem să umplem ardeii cu compoziția de carne, însă nu punem decât vreo 80-90%, pentru că orezul se va umfla după gătire și compoziția va crește în volum. 


După ce ardeii sunt umpluți, turnăm peste ei sucul de roșii și puțină apă și punem și foile de dafin 


Ii punem pe foc(acoperiți) o oră, o oră jumătate, până sunt gata. Dacă mai e nevoie(și va mai fi) completăm cu apă, pe parcurs. 



Ii servim cu iaurt (sau smântână). De-li-cioși!