duminică, 27 noiembrie 2022

Paste cu roșii și brânză

 


Astăzi, pe lângă faptul că am treabă și, deci, puțin timp(a se citi chef) pentru a găti, m-am decis să folosesc ce mai am prin frigider, să nu le arunc zilele următoare, că nu suport risipa.

Așa că am luat niște brânză ce zăcea blând, niște roșii (câteva cherry și vreo 2 mari,pe care le-am tăiat bucăți), le-am stropit cu ulei de măsline, am adăugat sare, piper,  cimbru, oregano, pudră usturoi(ce mi-a venit la mână, practic) și le-am aruncat la cuptor. Nu știu cât timp. 15,20 minute, cred. Până s-au copt.


Între timp am fiert pastele (aveam farfalle la îndemână, asta am folosit).
Când au fost gata, le-am zdrobit cu furculița. Am adăugat și busuioc proaspăt. Apoi am pus pastele scurse de apă și am amestecat.




Cum prin frigider aveam si o burrata , am adăugat-o și pe ea, să fie treaba, treabă.  Nu am cuvinte să explic ce cremoasă și gustoasă e toată combinația.  Nu mai spun că se face repede și fără efort!