joi, 30 aprilie 2020

Pui în crustă crocantă


Dacă și voi tânjiți, mai ales în vremuri grele, de carantină, după mâncare nesănătoasă 😁, am o soluție ce e posibil să vă aline poftele până se deschid fast food urile: aripioare de pui crocante. 

Ingrediente:
- 3 căni făină 
- 1 1/2 linguri usturoi pudră 
- 1 lingură piper
- 1 lingură boia
- 1/2 linguriță delikat

- 1 1/3 căni făină 
- 1 linguriță sare
- un praf piper 
- 2 gălbenușuri batute 
- 250 ml bere(sau apă rece) 
- 700-800 grame aripioare de pui
- ulei pentru prăjit 

Într-un vas mare amestecăm cele 3 căni de făină, usturoiul, piperul, boiaua și delikatul. 


In alt vas amestecăm 1 1/3 căni făină, sare, piper, gălbenușurile și berea. 


Spălam și tăiem aripioarele, pentru a se prăji mai bine. 


Ttecem fiecare bucată de carne prin amestecul uscat, apoi cel cu bere, făină și ou, apoi iar prin cel uscat. 






Prăjim carnea în ulei încins, la foc mediu(170C), cu grijă să nu se prăjească prea repede exteriorul, iar interiorul să rămână crud. 



Servim cu sosuri și cartofi prăjiți.