marți, 7 aprilie 2020

Chocolate cinnamon rolls


Ieri am făcut bunătățile astea ciocolatoase și, cum se apropie Paștele, am zis să și pun rețeta, poate vrea cineva să le pregătească în loc (sau alături) de tort. Nu se fac greu, rețeta și modul de preparare sunt asemănătoare cu cinnamon rolls urile obișnuite.

Ingrediente:

Aluat

- 500 grame făină
- 50 grame cacao
- 1 pachet drojdie uscată
- 100 grame zahăr tos
- 1/2 linguriță sare
- 1 cană(250 ml) lapte cald
- 50 grame unt topit
- 1 ou mare
- 2 lingurițe esență vanilie

Umplutură

- 115 grame unt topit
- 200 grame zahăr brun
- 2 lingurițe scorțișoară pudră
- 175 grame bobițe de ciocolată

Cremă

- 225 grame cremă de brânză
- 50 grame unt, temperatura camerei
- 220 grame zahăr pudră
- 25 grame cacao
- 1 linguriță esență vanilie

In robotul de bucătărie amestecăm făina, cacao, drojdia, zahărul și sarea. Facem o adâncitură și adăugăm oul, untul topit, vanilia și laptele. Amestecăm.


Scoatem pe o suprafață înfăinată și frământăm 5 minute. 



Punem aluatul într-un vas curat, acoperim cu folie de plastic și lăsăm să crească într-un loc călduț, 1-2 ore. Eu de obicei pornesc cuptorul înainte la temperatură mică, pentru câteva minute, apoi opresc și bag vasul cu aluat.

Cât timp aluatul dospește(de fapt cu puțin timp înainte, că nu necesită decât 5 min) amestecăm untul topit cu zahărul brun și cu scorțișoara. Când aluatul e gata îl mai frământăm puțin, să scoatem bulele de aer, apoi îl intindem foaie nu foarte subțire.


Peste el întindem amestecul de unt, zahăr și scorțișoară, apoi împrăștiem bobițele de ciocolată. 



Rulăm strâns și tăiem rulada în felii egale,pe care le așezăm într-o tavă unsă cu unt.


Acoperim iar cu folie de plastic și mai lăsăm la cald o oră.



Înlăturăm folia de plastic și introducem în cuptorul încins la 180C pentru 25-30 minute.

Între timp facem crema, amestecând toate ingredientele într-un vas. Turnăm crema peste ruladele calde, când sunt gata. Nebunie curată, parol!




Le servim calde, sunt minunate! Pot fi reîncălzite la microunde, câteva secunde.