vineri, 7 iunie 2013

Cupcakes de ciocolata cu lapte batut si frisca infuzata cu menta

Stiu ca e lung titlul dar nu puteam sa scriu doar Cupcakes de ciocolata, ca sunt zeci de retete cu numele asta.Iar reteta asta e deosebita tocmai pentru ca are si lapte batut. Deci trebuia mentionat. Apoi..nu puteam sa renunt la frisca infuzata cu menta, pentru ca ea reprezinta cireasa de pe tortul acestor cupcakes. Intelegeti,da? Nu am avut de ales. Asa ca le numim simplu "cupcakes de ciocolata cu lapte batut si frisca infuzata cu menta" si trecem mai departe. Sunt bune tare,aceste cupcakes. Ciocolatoase pe de o parte, racoritoare pe de alta. Intense pe o a treia parte dar..lejere..pe o a patra.:)) Si da,mai sunt si alte parti, dar va las pe voi sa le descoperiti!

 
Ingrediente:
-3/4 cana faina
-3/4 cana zahar
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-1/4 lingurita sare
-7 ½ linguri cacao fara zahar
-3 linguri unt fara sare, topit si racit
-7 linguri lapte batut
-1 ou mare
-1 albus mare
Incalzim cuptorul la 180C. Punem 12 forme de briose in tava speciala . Intr-un bol mare amestecam faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Cu un mixer electric combinam cacaua si 5 linguri de apa fierbinte pana se formeaza o pasta groasa(acest proces intensifica gustul gustul de ciocolata). Adaugam untul, laptele batut, albusul, si amestecam pana se omogenizeaza.  Turnam peste amestecul de faina si omogenizam din nou.


Turnam in forme(eu folosesc ustensila aia cu care se ia inghetata, dar puteti folosi si un posh sau o lingura) insa fara sa umplem si coacem pana ce o scobitoare introdusa iese curata-aproximativ 20 de minute. Scoatem din tava, asteptam sa se raceasca complet si ornam cu frisca infuzata cu menta.
 
Frisca infuzata cu menta
-2 cani smantana pentru frisca
-3-4 ramurele de menta
-2-3 linguri zahar pudra
Zdrobim frunzele de menta un pic apoi le punem intr-un bol mediu si turnam peste ele frisca nebatuta. Acoperim cu folie de plastic si bagam la rece pentru cel putin 6 ore. Cel mai bine e sa lasam peste noapte. Inlaturam menta din frisca si batem cu zaharul pudra se intareste.(eu am pus si un pic de colorant verde pudra,de asta e verzuliu asa)