miercuri, 25 noiembrie 2020

Tartă cu zmeură

 


Multe nu am de scris aici, pentru că este cea mai ușor de făcut tartă din lume. Practic...un aluat de tartă copt frumușel și niște curd deasupra. Plus niște zmeură și răzătură de lămâie, așa,  pentru decor. 

Rețeta pentru coaja de tartă o găsiți aici.


Rețeta pentru curdul de zmeură o găsiți aici.


Apoi le împreunați.  Cu plăcere! :) 











Raspberry curd

 



Iubesc curdul, și până de curând nu făceam decât de lămâie,  pentru că,  după cum v-am mai spus, ador aroma de lămâie în deserturi.  Însa acum câteva zile am găsit niște zmeură frumoasă la Lidl și m-am hotărât să fac o tartă cu raspberry curd, că tot îmi rămăsese aluat de tartă de la cea cu lămâie și bezea.

Ingrediente curd:
- 300 grame zmeură (sau 3 cești)
- 1/2 ceașcă zahăr 
- 1 linguriță răzătură de lămâie 
- 2 linguri zeamă lămâie 
- 2 linguri apă 
- 2 gălbenușuri 
- 2 linguri amidon
- 1 praf de sare
- 1 lingură unt

Punem zmeura spălată (sau decongelată și scursă) într-o crăticioară,  alături de zahăr,  coaja de lămâie, zeama de lămâie și apa.


Fierbem cam 5 minute la foc mic spre mediu, amestecând usor. După 5 minute oprim focul și răcorim puțin.  



Punem apoi compoziția în blender și mixăm bine.  Când e omogen trecem amestecul printr-o sită fină, pentru a înlătura semințele. 




Spălăm și uscăm crăticioara în care am fiert zmeura și zahărul și turnăm amestecul strecurat înapoi în crăticioara curată. Amestecăm, într-un bol mic, gălbenușurile cu amidon și turnăm amestecul peste zmeură, în crăticioară. 



Punem pe foc mic și amestecăm până se îngroașă.
Luăm de pe foc și adăugăm praful de sare și untul, și amestecăm.  Acoperim cu folie de plastic și, când se răcește, transferăm într-un borcan și ținem la frigider până în momentul utilizării.