marți, 1 februarie 2022

Pui auriu

 


Ieri am făcut încă o rețetă din carte(mai am puțin și epuizez rețetele cu carne de pui) ce conține pui, bacon, cartofi, legume, practic...de toate pentru toți.

Ingrediente 

Gratin

- 800 grame cartofi

- 3 cepe 

- ulei măsline 

- 1 cub concentrat pentru supă de pui

- 100 ml smântână 

- 30 grame parmezan

Pui

- 4x120 grame piepți pui fără piele

- rozmarin proaspăt (eu nu am pus)

- 2 fâșii bacon afumat 

Legume verzi

- 200 grame praz tânăr

- 200 grame mazăre congelată 


Am curățat cartofii și i-am tăiat fin pe mandolină. Putem folosi și robotul de bucătărie sau chiar cuțitul, dacă avem timp și răbdare . Punem feliile într-o oală și turnăm apă clocotită peste ei. Acoperim .

Curățăm și tăiem fin cepele(eu le-am dat tot pe mandolină), apoi le transferăm în tava de copt, împreună cu 2 linguri ulei de măsline și cubul pentru supă, sfărâmat. Asezonăm cu sare și piper.

Punem pe foc, amestecând ușor și adăugând puținâ apă, dacă e nevoie.


Scurgem cartofii de apă 


Și îi punem în tava cu ceapa. Amestecăm. Turnăm deasupra smântâna(eu am pus smântână grasă, nu a fost cazul de turnat,ci de pus cu o lingură :) ), parmezanul ras si introducem tava la cuptor.


Pe o foaie de copt punem,pe rând, piepții de pui,  presărăm sare,piper,eu am pus și boia afumată, rozmarinul,dacă doriți, și aplatizăm cu făcălețul până aducem la o grosime de 1.5 cm. Rumenim în tigaia incinsă cu 2 linguri de ulei, întorcând la 3,4 minute,până se rumenește. Spre sfârșit adăugăm și baconul tăiat bucățele.



Tăiem prazul,îl spălăm bine și îl rumenim în tigaia încinsă cu 1 lingură de ulei. Adăugăm și mazărea. 


Când s-au înmuiat le transferăm pe un platou, aranjând deasupra puiul și baconul.