marți, 16 iulie 2013

Gazpacho

Uff..la noi au fost niste calduri zilele astea...sa mai zica cineva ceva de Belgia!:))Daca o mai tine asa o sa mi se para atragatoare si Marea Nordului...pe care deocamdata o gasesc lipsita de interes.:)
Ideea e ca atunci cand e asa cald nu prea iti vine sa stai in bucatarie pe langa cuptor sau aragaz, asa ca tare bine prinde o supa rece, care intamplator(sau nu) e si foarte gustoasa si hranitoare!:)
Se face repede(asta dupa ce curatam legumele) si e excelenta dupa cateva ore la frigider!




Ingrediente:

-1 kg rosii coapte

-1 castravete

-2 ardei rosii

-2 catei usturoi

-1/2 ceapa alba

-50 ml otet

-100 ml ulei

-sare,piper

-1 lingura bullion

 

Curatam ardeii si castravetele. Castravetele il curatam si de seminte cu ajutorul unei lingurite. Crestam rosiile sub forma de cruce si le punem in apa clocotita pentru cateva minute, pentru a le putea curata de pielita mai usor. Dupa ce le curatam de pielita, le curatam si de samburi.

 
Punem pulpa de la rosii, castravetele si ardeii curatati de coaja si seminte, usturoiul curatat si ceapa intr-un blender. Adaugam otetul, uleiul, sare si piper dupa gust.  Le lasam minim un minut la blender, pana devin omogene. Adaugam si bulionul si mai pulsam o data, de doua ori. E gata ! Supa trebuie sa stea acum la rece pentru minim 3 ore si apoi e gata de servire !Pofta buna !