miercuri, 8 aprilie 2020

Ciorbă de vacuță


O rețetă bună și simplă, care merge direct la suflet. Noi suntem mari amatori de ciorbă (chiar dacă nu toată lumea din casă face diferența între ciorbă și supă, spre disperarea mea) așa că încerc să avem mereu o supă sau o ciorbă în frigider.

Ingrediente :

- 700-800 grame carne de văcuță
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 300 grame mazăre verde
- o pungă amestec de legume
- 2 cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
- 400 ml suc de roșii
- sare, piper, delikat

Tăiem carnea bucățele și o punem la fiert în 4 L apă cu sare.


O spumăm periodic. Când carnea s-a fiert pe jumătate adăugăm legumele tăiate mărunt, delikatul, și lăsăm să fiarbă acoperit. Eu, înainte de a pune legumele alături de carne, le călesc puțin în ulei, într-o tigaie. Mi se pare că le dă un plus de gust.



Când și carnea și legumele sunt gata potrivim de sare și piper, adăugăm sucul de roșii, amestecăm, apoi adăugăm pătrunjelul tocat și oprim focul. Gata, ciorba-i gata! Alături de puțină smântână e... pff!