duminică, 15 martie 2020

Prăjitură pufoasă cu inimă de lămâie. Lemon pudding cake.


Un fel de moelleux au chocolat, doar că e cu lămâie. Pentru că deserturile cu lămâie sunt printre preferatele mele, prăjitura asta a pornit cu avantaj, recunosc. Mi-a plăcut de dinainte să o gust. Și nu m-a dezamăgit. Treaba a stat așa :

Am scos pe masă, pentru 4 porții
- 2 ouă, pe care le-am separat
- 1 ceașcă zahăr
- 2/3 ceașcă lapte
- 4 linguri făină
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri răzătură de lămâie
- 1 praf de sare.

Amestecăm gălbenușurile și adăugăm zahărul, laptele, făina, zeama de lămâie, coaja de lămâie rasă și sarea. Le omogenizăm.


Separat, batem albușurile băț, apoi le adăugăm peste compoziție și amestecăm ușor, cu o spatulă, până se omogenizează.


Când e gata, turnăm în forme, pe care le punem într-un vas umplut jumătate cu apă fierbinte, și băgăm în cuptorul încins la 165C pentru 35-40 minute.