marți, 3 decembrie 2013

Supa crema de dovleac

Mai nou ma axez pe supele-creme, pentru ca sunt preferatele copiilor mei, si ii inteleg.Sunt gustoase, groase si hranitoare. Si usor de facut,asa ca mie-mi convine.:)
Reteta de astazi merge perfect si de post, se pregateste in 10 minute, se fierbe repede si se mananca..rapid!:)) Am vazut-o la Edith acum ceva timp si imediat mi-a atras atentia!Ia uitati de ce:

 
Ingrediente:
-1 kg dovleac
-2 cepe mici
-1 ardei gras
-sare, piper
-1 catel usturoi
 
Curatam dovleacul de coaja si il taiem cubulete. Il punem la fiert impreuna cu celelalte legume taiate(in afara de usturoi), si acoperim cu apa cat sa le acopere plus inca vreo 3-4 cm. Potrivim de sare si piper. Cand sunt aproape gata adaugam usturoiul pisat.



Pasam totul in blender si gata !Masa e pregatita!Pofta buna!
 
 
(Remarcati frumosul meu bol de la Ikea,pe care l-am cumparat si l-am adus mandra nevoie mare acasa. Am observat, cu prilejul urmatoarei vizite la Ikea, un ditamai afisul cum ca nu se recomanda sa punem ceva fierbinte in el, si ca ar fi mai bine sa le aducem inapoi, noi, cei ce am cumparat asa ceva..:))). Nu. Nu l-am dus.E prea frumos. O sa pun supa rece in el, na!)