joi, 27 ianuarie 2022

Supă cremă de ciuperci

 


Noi suntem fani supă cremă de ciuperci(de câte ori găsim la Ikea luăm o porție, două, că tare bună e!) dar până acum nu avusesem ocazia să fac.

De când trag de cartea lui Jamie Oliver, însă, (Gătește în 15 minute cu Jamie) și am văzut-o acolo nu am mai avut scăpare și am încercat-o.

Adaptată, puțin, ca de obicei, dar bună-bună,ca toate rețetele lui.

Ingrediente:

- 2 cepe

- 1 cub concentrat pentru supă de pui

- 1/2 legătură cimbru proaspăt

- 2 căței usturoi

- 10 ciuperci 

- 100 grame orez basmati

- 1 linguriță smântână 

- 1 linguriță ulei de trufe 

Alături de bolul de supă Jamie recomandă niște tartine calde cu ciuperci, măr și brânză Stilton, dar eu am uns niște felii de pâine cu unt,le-am tras puțin la tigaie, le-am frecat cu usturoi,am pus niște mozzarella peste și le-am băgat câteva minute la cuptor,până s-a topit. 

Pentru supă curățăm și feliem cepele, apoi le punem într-o cratiță mare,cu 2 linguri de ulei de măsline. Sfărâmăm cubul de concentrat de supă deasupra, adăugăm sare,piper,cimbru și usturoiul zdrobit .


Curățăm ciupercile și le punem pe o tigaie-grătar, întorcându-le când sunt rumenite.


Când ciupercile sunt gata le adăugăm în cratiță alături de ceapă, și punem,tot acum,și tulpinile lor și orezul spălat și scurs. Călim câteva minute. Turnăm 1 litru, 1 litru jumătate de ală fierbinte și fierbem acoperit.

Când supa e gata o pasăm cu un blender vertical și o asezonăm după gust. Dacă e prea groasă îi adăugăm apă fierbinte.

O servim cu puținâ smântână. Picurăm, opțional, și ulei de trufe.