joi, 28 mai 2020

Dovlecei pané



De astăzi unele rețete vor avea și povești. Povestea dovleceilor pané o puteți citi aici.

Dacă vreți doar varianta scurtă , voilá :

Rețeta e cât se poate de simplă : se spală dovleceii, se înlătură capetele, se taie felii și se presară sare peste ele. 


Cât timp ele stau cuminți, pregătim 2 farfurii întinse și un bol. În farfurii punem pesmet, într-una, și făină, în cealaltă, iar în bol spargem 2 ouă (dacă avem mulți dovlecei și mai avem nevoie, mai spargem unul, ulterior). În făină se pot pune condimente, după gust și bucurie, eu pun doar sare. Bine, am pus și parmezan, la viața mea, dar acum let's keep it simple. Scurgem dovleceii de apa lăsată și îi uscăm în prosoape de hârtie cât putem de bine. Apoi ii dăm prin făină, ou, pesmet. 


Ii prăjim în ulei încins, pe ambele părți, până sunt aurii. 


Ii scoatem pe prosoape de hârtie. Noi i-am servit cu un sos de smântână și usturoi.