luni, 23 martie 2020

Chec marmorat, cu ciocolată


Rețeta e cea pe care o fac mereu, pentru că nu știu alta mai simplă și mai bună, doar că azi am adăugat și niște cremă de ciocolată cu alune. Am vrut să pun gem, sincer, dar apoi mi-a venit ideea genială să pun ciocolată, pentru că eu nu mănânc ciocolată, și atunci poate îmi cresc șansele să nu îl mănânc pe tot. Pentru acest chec jenant de simplu de făcut dar incredibil de gustos și pufos avem nevoie de:

- 5 ouă
- 1 1/2 cană de zahăr
- 1 1/2 cană făină
- 1/2 cană ulei
- 2 pliculețe zahăr vanilinat
- 1 linguriță esență de rom
- 2 lingurițe cacao
- câteva lingurițe de cremă de ciocolată

Separăm ouăle. Batem băț albușurile cu un praf de sare și cu zahărul. Când sunt tari adăugăm zahărul vanilinat și esența de rom.


Frecăm galbenușurile cu uleiul.


Păstrăm, separat, câteva linguri de albuș, pe care le amestecăm cu cele 2 linguri de cacao 



Turnăm amestecul de gălbenușuri peste albușurile bătute bine și amestecăm cu grijă până ce se omogenizează.
Adăugăm și făina, treptat, și o încorporăm.


 Încingem cuptorul la foc mediu. Într-o formă de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină turnăm jumătate din compoziția cu făină. Peste ea turnăm albușul amestecat cu cacao și, cu ajutorul unei scobitori, amestecăm ușor.


 Ceea ce a urmat la mine e opțional. Am pus câteva lingurițe de cremă de ciocolată cu alune(putem pune, la fel de bine, gem)


Punem și restul de compoziție peste, nivelând ușor. 


Băgăm la cuptorul încins, 40-45 minute. Pudrăm cu zahăr.