joi, 14 noiembrie 2013

Hamburger cu ardei copt si lime

Ne plac mult hamburgerii.Mult.Dar nu prostiile alea de pe la fast food, care atunci cand s-au racit nu mai sunt de mancat. Aia de-s buni chiar si reci. :) Si ce-i mai bun decat un hamburger facut de casa?)bine,multe sunt mai bune, dar de dragul discutiei, o lasam asa :D )
Si pentru ca mi-am luat o carte nuumai si numai cu retete de hamburger, o sa mai vedeti si alte variante la clasicul cheeseburger. Cum ar fi acest hamburger fresh, cu ardei copt si lime, acompaniat de o smantana dulce, pufoasa, tocmai bun pentru o masa copioasa de...alegeti voi ziua!:)

 
Ingrediente:
Pentru 3 hamburgeri:
-1/2 ardei rosu curatat si spalat, taiat cubulete
-2 linguri ulei masline
-200-250 grame carne tocata
-2 lingurite boia dulce
-coaja rasa de la jumatate de lime
-3 linguri de pesmet
-1-2 linguri de ou batut
-1 catel usturoi taiat fin sau zdrobit
-sare,piper
 
Pentru a servi :
-3 bagels sau chifle de hamburger
-o mana de salata taiata mic
-smantana dulce
 
Incalzim cuptorul la 200-250C. Stropim cubuletele de ardei cu ulei de masline si le bagam la cuptorul incins pe o hartie de copt, sarate dupa gust. Le lasam 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a ne asigura ca se coc uniform. Scoatem din cuptor si racim.
Pregatim burgerii. Amestecam carnea, boiaua, coaja rasa de lamaie verde, pesmetul, oul, usturoiul si sarea intr-un castron incapator. Adaugam bucatelele de ardei copt si amestecam cu mana pana ce e omogen. Impartim carnea in 3 si formam burgeri. Ii presam bine sa fie uniformi si plati.
 
 
Punem burgerii pe o tava acoperita cu hartie de copt si bagam la cuptorul incins 5-10 minute pe fiecare parte, pana ce sunt facuti.
Taiem chiflele in doua, punem salata, apoi burgerul si acoperim cu o lingura generoasa de smantana dulce batuta. Punem cealalta jumatate de chifla si servim cu felii de lime(sau fara, cum preferam)