vineri, 13 martie 2020

Quesarito


Pentru că băieților le place Taco Bell(me, I'm more of a KFC girl) și pentru că nu avem acces prin apropiere, am încercat să refac rețeta de quesarito, deși eu nici nu cred că am mâncat. Dar.. mna, am căutat și eu pe net și a ieșit ce se vede. Le-a plăcut mult, au mâncat cu poftă, deși, evident, nu e copie fidelă a produsului original, iar data viitoare știu și ce să fac să iasă și mai bun. Și anume o să pun sos și în orez, și în carne, și în tortilla, și peste tot, să fie bine, să nu fie rău. Până atunci, rețeta (pe care o puteți personaliza după dorințe) este cam așa :

- 700 grame carne de vită
- 200 grame (plus, minus) orez(sincer, am pus după ochi, că și dacă rămâne îi găsesc trebuință)
- 8 tortilla wraps
- smântână (cam 4 linguri sănătoase)
- 300 grame brânză cheddar
- sos de brânză (din ăla pt nachos). Eu am uitat să iau și am improvizat cu felii de brânză pentru cheeseburger, care au mers perfect.
- felii jalapeños (opțional)

Cu orezul e simplu. Îl aruncăm în apă sărată, atunci când fierbe, și îl lăsăm până e gata, evident, că doar nu mai mult sau mai puțin. :) Eu l-am fiert bine, fără să îl fac terci, totuși, dar să nu îl simțim. Apoi îl scurgem de apă și stoarcem peste el jumătate de lime(lămâie verde) și adăugăm coriandru. Noi nu suportăm coriandrul, așa că am adăugat pătrunjel.


Carnea de vită o desfacem încet, la foc moderat, și o condimentăm cu sare, piper, boia afumată, praf de usturoi. Când e gata o scoatem într-un vas(nici nu mă gândeam că ar scoate-o cineva în batistă, pur și simplu mă gândeam să punctez că e mai bine să o luăm din tigaie) 


Acestea fiind zise, respectiv făcute, trecem la partea frumoasă : îl pregătim pe draguțul quesarito. 

Pe focul dat la mic spre mediu punem o tortilla, peste care presărăm cheddar din abundență. 


Peste această imagine încântătoare așezăm a doua tortilla și apăsăm ușor pentru a accelera topirea brânzei. Întoarcem și mai lăsăm câteva secunde, până suntem siguri că brânza s-a topit frumos și a lipit cele doua foi. 


Când e gata o scoatem pe o farfurie și, în ordinea numerelor de pe tricou, așezăm :


Carnea și orezul, în proporțiile dorite (eu fifty-fifty) însă nu în cantitate mare, că nu se mai rulează bine după.
Adăugăm apoi brânza (sau sosul de brânză, dacă nu aveți încă Alzheimer, ca mine), smântâna și, pentru un boost al papilelor gustative, jalapeño.

Împăturim și mai punem puțin pe foc mic, pentru a sigila quesarito și a topi/încălzi ce mai e de topit/încălzit.


Așa grăsuț și drăguț cum e, 1 minut mai tarziu, e gata să se așeze într-o farfurie, alături de niște nachos, și să fie servit cald.


Poftă bună, zic!
A! Din cantitățile de mai sus nouă ne-a mai rămas carne și orez, deci mai facem o tură și maine.