miercuri, 12 iunie 2013

Frappe



Asa cum am promis, vin cu o reteta foaarte simpla de frappe. Chiar daca frappe-ul,asa cum imi place mie, se face extrem de usor si rapid, am fost surprinsa de cate baruri sau terase nu servesc ceva nici macar consumabil..daramite vreun frappe care sa ma surprinda placut. Si mai am si treaba pe acasa, nu pot sa merg in Grecia de fiecare data cand vreau sa beau o cafea buna..:))))
Pentru un frappe facut biniditat ar fi minunat daca ati avea si o ustensila pe masura, care habar n-am cum se numeste, dar e conceputa special pentru asa ceva(mai face si spuma de lapte pe deasupra, draguta). Noi am cumparat-o acum multi ani, nu e deloc scumpa, am dat vreo 5 euro, dar se merita sa o cautati si sa o achizitionati. Totusi, daca nu aveti asa ceva, folisiti o lingurita si toata indemanarea de care puteti da dovada.:)
Asadar, intr-un pahar inalt punem o lingurita cu varf de cafea solubila(ness) si o lingurita de zahar. Adaugam 2 lingurite de apa.

ustensila de care va vorbeam
 
Frecam cu o lingurita sau cu ..chestia asta speciala pana arata cam asa:
 
 
Apoi adaugam 250 ml lapte si amestecam
 
 
Adaugam frisca(daca e naturala e si mai bine,eu nu am avut) si putina scortisoara,daca ne place. Savuram!:))
 
 
Daca va place mai tare, puneti mai mult ness. La fel, daca vi se pare ca mai are nevoie de lapte, feel free! Puterea e in mainile voastre!:))Enjoy!