luni, 27 aprilie 2020

Mini pizza calzone


Azi dimineață am pregătit repede repejor mini pizzele astea care inițial trebuiau să conțină și omletă, și să se numească breakfast calzone, doar că ieri, când am pus omletă în quesadilla(urmează și rețeta aia), fii-miu ăl mic și-a exprimat delicat dezaprobarea și a zis că omleta "nu era un ingredient esențial". Normal că era, că ouăle sunt esența oricărui mic dejun, dar a fost prea drăguț să îl contrazic.
Așa că am adaptat puțin azi și am pus doar ketchup, șuncă de curcan și cheddar.

Ingrediente :
Blat
- făină - în funcție de câte vreți să faceți
- apă caldă - jumătate din cantitatea de făină
- drojdie proaspătă - cât o măslină
- sare - un praf
- 1 lingură ulei

Dizolvăm drojdia în apa călduță și o turnăm peste făină. Punem și praful de sare și amestecăm. La sfârșit adăugăm și uleiul și lăsăm aluatul să se odihnească, acoperit, la căldură.


Compoziție :
- șuncă (de care vreți /aveți) tăiată mic
- cașcaval (tot de care aveți) ras
- ketchup 
- omletă tăiată mărunt, dacă vreți 


 După 30 de minute de stat la adăpost, începem să rupem bucățele din aluat și să formăm, cu mâna, câte un mini blat de pizza, rotund, in funcție de mărimea dorită. Eu am făcut de aproximativ 10 cm. Pe jumătatea fiecărui blat punem puțin ketchup, șuncă și cașcaval.


  Pliem și sigilăm marginile, fie cu o furculiță, fie cu mâna.


Când terminăm (le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt) le ungem cu ou bătut și presărăm, opțional, susan. Sau cașcaval. Sau ceapă uscată. Sau nimic. Eu le-am uns (doar) cu albuș că asta aveam la îndemână, și, am pus susan negru. 


Băgăm tava în cuptorul încins la 180C și le lăsăm 15 minute sau până devin aurii.


Le-am servit cu un amestec de smântână și sos iute. Buuune!