duminică, 12 mai 2013

Prajitura greiere

Asa se numeste prajiturica asta. Habar n-am de ce,si nu vreau sa incerc sa gasesc motive, sa nu imi treaca pofta de prajitura,care e dementiala. :) Ingredientele cheie sunt biscuitii Oreo(si cine nu iubeste biscuitii Oreo??) si nalbele,sau pufoselele,cum le zic eu. Astea fiind spuse,va inchipuiti ca ceea ce a iesit nu poate fi descris decat la superlativ. Luati de gustati si voi o feliuta!

 
Ingrediente:
-16 biscuiti Oreo
-2 linguri unt topit
-24 nalbe(marshmallows)
-1/3 cana smantana frisca
-1/3 cana lapte
-2 linguri lichior de menta(eu nu am gasit,asa ca nu am pus)
-2 linguri lichior cacao(cred ca am avut o zi proasta la piata,ca nici asta nu am gasit,deci nu am pus J)
-1 cana smantana frisca
-firimituri Oreo pentru décor
Mixam biscuitii si untul topit si racit(apasari scurte). Cand totul e faramitat punem intr-o tava de tarta si apasam cu o lingura sa fie compact.
 
Punem nalbele, 1/3 cana de lapte si 1/3 cana de smantana pentru frisca pe foc mic si amestecam incet pana se topesc . Imediat ce e gata scoatem de pe foc si punem intr-un bol cu gheata(sau apa f rece) pentru a opri procesul de fierbere. Dupa ce s-a racorit, adaugam lichiorul(cine il gaseste la supermarket J )Eu am avut niste frisca lichida infuzata cu menta, si am folosit-o pentru un gust subtil mentolat.
 
Intr-un bol mixam frisca pana se intareste. Turnam nalbele topite si racite si amestecam incet. Turnam amestecul peste blatul de biscuiti . Presaram firimituri de biscuiti peste si bagam la rece pentru cel putin 2 ore. Scoatem din frigider cu 10 minute inainte de a servi. Simplu si yummy !