luni, 16 martie 2020

Cheesecake căpșune


Azi am făcut un cheesecake mic, pentru că băieților le era poftă și aveam și căpșune proaspete, așa că am pus câteva felii peste.
Ingredientele sunt după cum urmează :

- 200 grame biscuiți
- 80 grame unt
- 300 grame cremă de brânză
- 1/4 ceașcă zahăr
- 1/4 ceașcă smântână dulce
- 1/6 ceașcă lapte
- o linguriță esență vanilie
- 1 ou

Sfărâmăm biscuiții și îi amestecăm cu untul topit. Îi punem într-o tavă de tort(cu diametru de 20 cm eu) cu marginile detașabile și băgăm la rece.
Cât timp stă blatul la rece batem crema de brânză cu smântâna dulce, laptele, zahărul și vanilia.

Adăugăm și oul și omogenizăm, apoi băgăm la cuptorul încins la 160 grade pentru aproximativ 40 minute. 

Când e gata îl lăsăm să se răcească, adăugăm gemul și servim cu moderație. :)