miercuri, 1 aprilie 2020

Cafea Dalgona


Am văzut de câteva zile cafeaua asta peste tot, pe net(era mai bine dacă o vedeam prin cafenele, dar cine știe dacă o să mai fie la modă când o să se redeschidă cafenelele). Toată lumea pare fascinată de cafeaua Dalgona și vorbește despre ea. O sa vorbesc și eu, să fiu în rândul lumii: e frappé cu fundu'-n sus, fraților! Eu mereu am făcut frappé-ul frecând nesul cu zahăr și puțină apă, și adăugând peste niște gheață și lapte (și înghețată, punct în plus pentru frappé). Aici e invers. Adică așa :

Punem 2 linguri de ness, 2 linguri de zahăr și 2 linguri de apă fierbinte într-un vas.


Le batem spumă cu mixerul, la viteză mare. Ei zic să le bați cu telul, făcând cel puțin 400 de mișcări, dar de câte zile să fii în carantină și cât de disperat să fii să faci asta? Mixer până se fac spumă. 



Într-un pahar punem 2-3 cuburi de gheață și turnăm lapte rece peste.


Luăm 2-3 linguri de cafea solubilă bătută spumă și le punem peste lapte. Ta-daa! E gata cafeaua noastră fițoasă! Spuma e pufoasă ca barba lui moș Crăciun și, în amestec cu laptele, rezultă o cafea rece numa' bună să ne dea energie câteva ore.