vineri, 3 aprilie 2020

Sushi


Zilele trecute am făcut din nou sushi, pentru că:
- ne era poftă,
- restaurantele sunt închise,
- se face foarte ușor.

Ingrediente :
- orez special pentru sushi
- sushi nori(foi de alge)
- oțet de orez
- somon, castravete, cremă de brânză, omletă, etc


 Spălăm și fierbem orezul(cantitatea folosită variază în funcție de cât sushi vrem să facem). Dacă fierbem prea mult, din exces de zel, nu disperăm. Merg de minune făcute biluțe, înmuiate în sos iute, alături de carne prăjită. Dar asta e o altă poveste.

După ce e fiert îl strecurăm și apoi îl amestecăm cu 1-2 linguri de oțet de orez. Eu am avut vreo 200-300 grame de orez, cred.. Am pus 2 linguri. Lăsăm la răcit.

Între timp, pregătim restul ingredientelor. Pe un suport special de bambus punem o foaie de sushi nori


  Apoi, cu mâinile umezite, pentru a nu se lipi orezul de ele, împrăștiem pe 3/4 din foaie, întinzând cu degetele sau cu o spatulă specială pentru sushi


E momentul să punem combinația dorită peste orez. Eu am facut cu cremă de brânză și somon, omletă și castravete și somon, cremă de brânză și castravete. 





Începem apoi să rulăm, ferm, ajutându-ne de suportul de bambus. Ruloul trebuie să fie bine strâns. Umezim marginea superioară pentru a lipi ruloul, când ajungem la final.





Punem rulourile la rece o oră, două. Când ne pregătim să taiem, umezim cuțitul întâi, apoi taiem în jumătate, așezăm bucățile una lângă alta și tăiem felii egale.




Mie mi-a mai rămas puțin orez, nu suficient cât să mai fac încă un rulou, așa încât am tăiat o foaie de sushi nori în fâșii egale, am făcut niște bombițe din orezul rămas, l-am rulat pe fâșiile de alge, am pus, în spațiul rămas, somon, cremă de brânză și ceapă uscată, și au ieșit 4 bucăți delicioase pe care le-am mâncat în secunda următoare pozatului.