vineri, 15 mai 2020

Cartofi copți, cu usturoi și pătrunjel


In mod evident rețeta de azi nu dorește a șoca prin elemente inovatoare, și nici prin tehnici complicate. Nu. Este vorba doar de o idee de garnitură (sau fel principal, de ce nu?) atunci când vreți să faceți altceva.
Și dacă la capitolul inovație nu excelează, la capitolul gust are coroniță și felicitări, pentru că usturoiul, sarea, uleiul și cartofii fondanți sunt un grup cât se poate de omogen. Toate se topesc în gură și lasă un gust nemaipomenit.

Ingrediente :
- cartofi noi(mai mici)
- ulei
- puțină apă
- sare, piper
- 3-4 căței usturoi

Cartofii se spală bine și se pun într-o tavă cu puțin ulei și puțină apă. Se bagă tava în cuptorul încins. Cartofii sunt gata când o furculiță intră în ei cu ușurință. Când se întâmplă asta, îi scoatem din cuptor și îi zdrobim ușor cu o furculiță.


Într-un bol amestecăm usturoiul zdrobit, sare și ulei. 


Împărțim amestecul de ulei și usturoi peste cartofi, cu ajutorul unei linguri, având grijă să punem peste toți cartofii.  Presărăm și niște pătrunjel proaspăt, tocat, și ne bucurăm de un gust absolut minunat. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu