marți, 14 aprilie 2020

Pavlova


Mi-au rămas câteva albușuri în frigider, de la o rețetă ce va urma pe blog, așa că m-am hotărât să fac repede o pavlova. Bine, vorba vine, "repede", că ele stau 3 ore la cuptor. Dar munca prestată de mine, efectiv, e aproape inexistentă.

Ingrediente :
- 150 grame albuș
- 150 grame zahăr tos
- 150 grame zahăr pudră.

Am bătut (robotul, de fapt, nu eu) albușurile până s-au înțepenit. Am adăugat zahărul tos și o linguriță de zeamă de lămâie și am dat iar drumul la mixer până ce zahărul s-a dizolvat complet. Putem afla dacă s-a întâmplat asta luând între degete puțină spumă și verificând dacă se mai simte zahărul.


Când nu se mai simte adăugăm și zahărul pudră, pe care îl încorporăm cu o spatulă, ușor. Punem toata bezeaua într-o formă rotundă (fără fund), o aranjăm frumos cu spatula și, când e gata, scoatem forma rotundă. Bezeaua va rămâne frumos aranjată.

Punem la cuptorul încins la aproximativ 90 de grade, pentru 3 ore, plus, minus. Nu deschidem ușa cuptorului primele 60 de minute nici dacă auzim Pavlova că plânge și ne roagă. 


Exteriorul va fi crocant, nu își va schimba culoarea, iar interiorul e moale și pufos. Ornam apoi cu frișcă neîndulcită, bătută până începe să facă moț, și fructe.


Eu am făcut de mai multe ori Pavlova, după diferite rețete, însă această rețetă, pe care am văzut-o pe Savori Urbane, mi se pare cea mai potrivită. Pavlova a ieșit pur și simplu perfectă!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu