miercuri, 10 aprilie 2013

Sandwich cu mortadella si rucola/Mortadella rucola sandwich

In afara de ciocolata si gaufre si tot felul de nebunii culinare, mie mi se pare ca Belgia sta foarte bine si la capitolul sandwichuri. Tot timpul vezi oameni mancand sandwichuri, in pauza de pranz sau nu, si toate arata super,proaspete si imbietoare!:) Ne-am luat si noi de atatea ori, le-am savurat cu pofta, si am ramas uimiti de cat de bune pot fi,chiar daca multe nu aveau decat sunca si cascaval, plus salata,desigur, si eventual vreun sos. Dar am stat eu si am cugetat ca tot secretul sta in paine.:D Daca pui o felie de salam si una de cascaval intre doua  felii de paine normala..sandwichul e rece si neprietenos..e sandwichul pe care TREBUIE sa il mananci ca reprezinta pachetelul tau. Darrr..daca pui aceleasi ingrediente intr-o bagheta mega proaspata,sa zicem, situatia se schimba..el de vine sandwichul pe care VREI sa il mananci,pentru ca iti ploua in gura!:)) Si daca avem si un dressing pe masura...iese ce mi-a iesit mie in imaginile urmatoare..:)))

Besides chocolate and gaufres and many other culinary wonders, Belgium is very well represented by its sandwiches. You can see people eating sandwiches all the time, and they look very very good(I'm talking about the sandwiches, ok?:)) ). So, because I am such a wisdom person ;) I realized that the secret is the bread. A fresh French baguette, for example,can change everything in a sandwich, and lead to what you can see in the following pictures..:))

 
 
Pentru un sandwich bun-bun ne trebuie urmatoarele: un sfert de bagheta prrroaspata, o felie de mortadella, una de jambon sau sunca presata, o felie mare(sau doua mici) de cascaval(de care ne place mai mult) si rucola din belsug. Pentru dressing, amestecam o lingura de ulei de masline cu o lingura de otet balsamic, adaugam putina sare, piper-daca vrem, si un catel de usturoi tocat. Taiem painea in doua pe lungime, turnam cu o lingurita dressing pe ambele parti, asezam frumos o felie de mortadella, cele doua felii de cascaval, apoi felia de jambon, adaugam o portie generoasa de rucola si inchidem gratios ! Un deliciu !
 

For a great sandwich we need : a quarter of a fresh French baguette, a slice of mortadella, a slice of ham, a big slice(or two little) of cheese(your favorite), and plenty of rucola . For the dressing we mix a tablespoon of olive oil with a tablespoon of balsamic vinegar, we add salt and pepper and we smash a clove of garlic. We slice the loaf of bread in two, lengthwise, and pour some dressing over both sides of bread. We add the mortadella, the cheese, the ham, the rucola and we close with the second slice. Delicious!
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu