miercuri, 10 aprilie 2013

Banoffee pie

In primul rand as vrea sa ii ofer virtual acest desert surorii mele, a carei zi de nastere e astazi.La multi ani fericiti, te iubesc muuult!


Eii..a sosit timpul sa dam un (alt) folos cremei de lapte de care va vorbeam acum ceva timp.:) Si ce folos mai gustos decat cea mai buna prajitura de pe fata pamantului? Serios. Nu glumesc. Bine,poate nu cea mai buna, dar la egalitate cu cele mai bune. Doar cine o sa o incerce o sa stie cat adevar graiesc. Si am si martori,sa stiti!:) Sa nu va sperie multitudinea de straturi..poate o sa fie timpul mai lung pana sa vi se aseze delicat in farfurie,dar credeti-ma ca se merita din plin! Ca nivel de dificultate nu intampinam probleme, ca limita de rabdare insa...tot ce e posibil! Hai,sa trecem la treaba acum, in scurt timp o sa avem bucuria de a savura un desert incredibil!

This English dessert is one of the most amazing things that God created! I swear! Ok..maybe not Him in person, but the cook that had this great idea must have been sent from heaven!:)) It's a great pie, pretty easy to assemble,if you already made the caramel sauce, if not..what are you still doing here,reading?Just hurry!
Ok,maybe the waiting time is a bit too long, but all the good things are worth waiting,right?:) Let's do this!
 

Ingrediente:
Blat:
-180-200 grame de biscuiti faramitati
-100-150 ml unt topit si racit


Crema chantilly:
-250 grame mascarpone
-250 grame smantana pentru frisca
-80 grame zahar pudra
 
Plus:

-2 banane
-125 grame ciocolata
-100 grame smantana frisca
-15 grame unt nesarat
-200 grame crema de lapte sau dulce de leche

 
Ingredients :
-180-200 grams crushed biscuits
-100-150 ml melted, cooled butter
Chantilly cream:
-250 grams mascarpone
-250 grams whipping cream
-80 grams confectioner sugar
 Plus
-2 bananas
-125 grams chocolate
-100 grams whipping cream
-15 grams unsalted butter
-200 grams caramelsauce or dulce de leche


Incalzim cuptorul la 180C. Peste biscuitii pisati turnam untul caldut(intai 100 grame si daca mai e nevoie adaugam).  Amestecam si  punem intr-o tava de tort cu marginile detasabile(24-26 cm). Tasam cu ajutorul unei linguri si bagam la cuptor 12 minute la 180C.
We heat the oven to 180C. We pout the cooled melted butter over the crushed biscuits (first 100 grams of butter, then add some more if needed). We mix and put in a springform pan (24-26 cm). We press with a tablespoon to level and put into oven for 12 minutes at 180 C.


Intre timp,taiem bananele felii. Dupa ce blatul este gata il lasam sa se raceasca si incepem sa ansamblam prajitura : peste blat asezam feliile de banana, apoi turnam crema de lapte. Bagam la rece pentru aproximativ o ora sa se intareasca(recunosc,am trisat si am lasat doar vreo jumatate de ora,ca muream de pofta J)
Meanwhile, we slice the bananas. After the crust is done we let cool and start assembling: we put the banana slices then pour the caramel sauce. We put into the fridge for an hour to harden.
 
 
 
E timpul sa pregatim ganache ul de ciocolata : incalzim smantana pentru frisca si adaugam ciocolata taiata bucatele mici. Nu trebuie sa fiarba,doar sa se incalzeasca suficient cat sa topeasca ciocolata. Adaugam si untul si amestecam pentru a omogeniza. Varsam ganache ul de ciocolata peste restul prajiturii si bagam din nou la rece pentru minim 2 ore.Aici nu trisam :D ca trebuie sa se intareasca ciocolata.
Time to prepare the chocolate ganache : we heat the whipping cream and add the chocolate cut into pieces. It doesn’t have to boil, just to be hot enough to melt the chocolate. We add the butter and stir, then pour over the pie and back in the fridge for two hours.
 


Crema mascarpone si smantana pentru frisca le punem intr-un bol,impreuna cu cele doua teluri de la mixer. In momentul servirii, adaugam si zaharul si batem crema pana devine batoasa. Eu cam atat am avut de zis..restul..e istorie !:))
We put the mascarpone, the whipping cream and the two mixer whisks in a bowl in the fridge. In the moment of serving, we add the sugar and beat the cream until stiff peaks form. Well..my story ends here..the rest is history, my friends!J
 
 
 
 
Note:
-aceasta prajitura se face la mama ei cu hobnobs, niste biscuiti din fulgi de ovaz. Eu am gasit intamplator la un supermarket ceva asemanator,insa cred ca merg excelent si cu biscuiti graham.
-in privinta cantitatilor..eu cand am scris reteta am aproximat,pentru ca am facut-o mai mult din ochi,sincera sa fiu,asa ca daca vedeti ca ceva nu merge conform planului, adaptati. J Turnati untul treptat, nu puneti doua banane daca ati umplut tava,sau mai puneti daca au fost mai mici bananele,stiti voi ce aveti de facut,da ?:)
 
 





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu