duminică, 29 martie 2020

Prăjitură marmorată(cu ciocolată și banane)


Rețeta asta e făcută de Edu, a fost primită ca "temă" la școală. Se face foarte ușor (el are 7 ani, atât de ușor) e delicioasă și nu necesită nici cine știe ce ingrediente speciale. Dat fiind succesul repurtat, m-am gândit că n-ar fi rău să aibă și copiii o rubrică a lor, aici pe blog, cu rețete făcute de ei. Sper să îi conving.

Ingrediente :
- 180 grame făină
- 1 pliculeț praf de copt
- 2 banane făcute piure(sau 150 grame piure mere)
- 125 ml lapte
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 100 grame ciocolată topită

Incingem cuptorul la 180C. Amestecăm TOATE ingredientele, în afară de ciocolata topită.

Împărțim compoziția în 2 părți egale și turnăm ciocolata topită peste una din jumătăți. Amestecăm.


Ungem o tavă cu ulei și tapetăm cu făină și începem să turnăm, alternând, compozițiile. Simplă, cu ciocolată, iar simplă...până se termină.


Băgăm în cuptorul încins și coacem 30 de minute sau până trece testul scobitorii(o scobitoare introdusă în compoziție iese curată)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu