Ingrediente:
-5 oua mari
-6 linguri zahar
-1 ¾ cani alune de padure macinate(transformate in praf)
- 2 linguri faina
-2 linguri cacao
-2 lingurite praf de copt
Pentru crema:;
-200 grame unt nesarat, temperatura camerei
-1 ½ cani ciocolata rasa
-7 linguri nutella
Plus:
-10 napolitane faramitate
-10 bomboane Ferrero
Rocher
-1/2 cana alune macinate
Batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Este
foarte important sa aveti putina rabdare cu pasul acesta, daca nu aveti un
robot de bucatarie perfomant care sa isi faca treaba singur, repede si bine,
folositi mixerul. Eu, din graba, nu am asteptat sa devina atat de pufoase cat
ar fi trebuit,asa ca blatul nu a fost cel mai inalt din lume.
Dam prin sita faina cu cacaua si cu praful de copt.
Amestecam cu praful de alune de padure. Cu o spatula, adaugam peste ouale
battue, amestecand usor, de jos in sus. Nu amestecati prea mult,isi va pierde
din pufosenie.
Dam cu unt si tapetam cu hartie de copt doua tavi de tort 20
de cm. Impartim compozitia egal si coacem la 180 C pentru 40 de
minute.(verificam,stiti voi..)
Topim ciocolata la microunde sau bain marie si o racim la
temperatura camerei. Adaugam untul si
nutella. Amestecam bine.
Ne apucam de montat in felul urmator: peste primul blat
punem un strat generos de crema, apoi presaram firimiturile de napolitane si
punem cel de-al doilea blat.
Il acoperim cu crema(si pe margini), si asezam
bomboanele Ferrero Rocher taiate in jumatati in cerc, iar alunele le lipim pe
margini.:) Gata! Suntem gata de petrecere!
Bagam la rece si il scoatem cu ceva
timp inainte de servire, pentru a aduce crema la temperatura camerei.
Arata si suna delicios.clar ca trebuie incercat. Felicitari!!
RăspundețiȘtergereDublu delicios !
RăspundețiȘtergereEste delicios, da,si festiv totodata, asa ca il recomand pentru masa de Revelion!:)
RăspundețiȘtergere