miercuri, 25 decembrie 2013

Tort Ferrero Rocher

Stiti ca sunt unele retete pe care cand le vezi gandesti instant:"asta fac sigur!"?:)Cel putin, mie asa mi se intampla.Foarte des, recunosc,dar asta e alta discutie.:) Cand am vazut tortul asta insa, mi s-a aprins un beculet. Am stiut ca TREBUIE sa il fac, si nu am procedat gresit. Este un tort-citez -"echilibrat" ;) adica nu e foarte dulce(asa cum s-ar crede citind ingredientele :)) ) si potrivit pentru o sarbatoare. La noi s-a nimerit Craciunul prin preajma, dar merge si de Revelion, si de o aniversare.

 

Ingrediente:

-5 oua mari

-6 linguri zahar

-1 ¾ cani alune de padure macinate(transformate in praf)

- 2 linguri faina

-2 linguri cacao

-2 lingurite praf de copt

 

 

  Pentru crema:;

-200 grame unt nesarat, temperatura camerei

-1 ½ cani ciocolata rasa

-7 linguri nutella

 

 

Plus:

-10 napolitane faramitate

-10 bomboane  Ferrero Rocher

-1/2 cana alune macinate

 

Batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Este foarte important sa aveti putina rabdare cu pasul acesta, daca nu aveti un robot de bucatarie perfomant care sa isi faca treaba singur, repede si bine, folositi mixerul. Eu, din graba, nu am asteptat sa devina atat de pufoase cat ar fi trebuit,asa ca blatul nu a fost cel mai inalt din lume.

Dam prin sita faina cu cacaua si cu praful de copt. Amestecam cu praful de alune de padure. Cu o spatula, adaugam peste ouale battue, amestecand usor, de jos in sus. Nu amestecati prea mult,isi va pierde din pufosenie.

Dam cu unt si tapetam cu hartie de copt doua tavi de tort 20 de cm. Impartim compozitia egal si coacem la 180 C pentru 40 de minute.(verificam,stiti voi..)



Topim ciocolata la microunde sau bain marie si o racim la temperatura camerei. Adaugam untul  si nutella. Amestecam bine.


Ne apucam de montat in felul urmator: peste primul blat punem un strat generos de crema, apoi presaram firimiturile de napolitane si punem cel de-al doilea blat.
 
 
 Il acoperim cu crema(si pe margini), si asezam bomboanele Ferrero Rocher taiate in jumatati in cerc, iar alunele le lipim pe margini.:) Gata! Suntem gata de petrecere!
 
 
 Bagam la rece si il scoatem cu ceva timp inainte de servire, pentru a aduce crema la temperatura camerei.

 
 

3 comentarii:

  1. Arata si suna delicios.clar ca trebuie incercat. Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este delicios, da,si festiv totodata, asa ca il recomand pentru masa de Revelion!:)

    RăspundețiȘtergere