luni, 9 decembrie 2013

Stromboli

Chiar daca mi-am propus ca in luna decembrie sa va ofer retete care sa se asorteze cu sarbatorile ce urmeaza, nu ma pot abtine sa nu va arat o reteta rapida si mega delicioasa de stromboli, adica o rulada de pizza pe care o putem umple cu ooorice ne pofteste inima. Puteti folosi si un aluat de pizza cumparat, daca nu aveti timp sau chef sa il faceti voi,insa ar fi pacat, pentru ca blatutul asta e extraordinar, pe cuvant de cercetas! Ia hai sa vedem despre ce vorbesc aici:

 
 
 
Ingrediente blat:

-1 cana apa calduta

-2 ¼ lingurite drojdie uscata

-1 lingura miere(sau zahar)

-2 lingurite sare

-2 linguri ulei masline sau canepa

-3 cani faina(mai mult sau mai putin, depinde cat cere aluatul)

Amestecam intr-un bol drojdia si mierea in apa calduta. Lasam 5-10 minute pana ce incep sa se formeze bule. Asta e semnul ca drojdia lucreaza. 



 Adaugam sarea, uleiul,si jumatate din cantitatea de faina. Amestecam. Dupa ce se omogenizeaza, incepem sa adaugam faina putin cate putin pana ce ajungem la consistenta dorita : cand o atingem nu se lipeste de mana. Cand am ajuns la faza asta, mai amestecam 5 minute. Aluatul, la sfarsit, nu ar trebui sa se mai lipeasca de bol.


Ungem bolul si aluatul cu putin ulei de masline si lasam la cald 1-2 ore.

Pentru stromboli :

-blat de pizza

-1/2 cana sos de pizza

-1 ½ cana mozzarella data prin razatoare

-10 felii de salam(sau cate ne incap)

-sunca sau altceva similar

-1 ou batut

-parmezan, oregano(optional)

Intindem blatul de pizza. Pe o hartie de copt, sa ne fie mai usor. Daca nu, pe masa infainata.

 Intindem sos, apoi presaram cascaval, salamul, sunca, iar cascaval si rulam, nu inainte de a unge marginile cu ou batut.


 Ungem toata rulada cu ou si presaram cascaval sau parmezan si oregano. Crestam putin.

   Punem la cuptorul incins la 250C pana devine aurie.Mancam cu pofta !:)
 
 
 

 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu