vineri, 20 septembrie 2013

Hamburger cu sos de casa

Pentru ca recent mi-am luat o carte nuuumai si nuuumai cu retete de hamburger(am fost uimita sa vad cate posibilitati exista:) ) am zis ca n-ar fi rau sa incep sa le si execut,constiincioasa cum ma stiti.
Si am inceput bine, cu o reteta traditionala,zic ei, delicioasa, zic eu, de hamburger cu sos salsa facut in casa. Foarte bun!nu va lasati impresionati de numarul mare de ingrediente, majoritatea le avem prin casa mereu.La treaba acum!

 
Ingrediente:
Pentru sos :
-1 lingura ulei masline
-o ceapa taiata rondele
-1 catel usturoi,zdrobit
-1/2 ardei rosu sau iute
-800 grame rosii taiate, la conserva(eu am folosit rosii proaspete,cam un kilogram)
-200 ml otet de vin rosu
-200 grame zahar(mai putin, daca vreti ca sosul sa nu fie foarte dulce)
-3 sau 4 castraveciori murati taiati cublete
-1 mana de coriandru taiat marunt
-sare,piper
 
Pentru burgeri :
-340 gramecarne tocata de vita
-1 lingura ulei de masline sau ulei vegetal
-sare si piper
Pentru garnitura :
-2 felii bacon
-4 felii cheddar
-2 chifle de hamburger
-1 nuca de unt
-2 linguri mustar dulce
-2 castraveti murati taiati rondele
-75 grame salata
 
Pregatim sosul de rosii : incalzim uleiul de masline intr-o craticioara la foc mediu si calim ceapa,ardeiul si usturoiul, amestecand din cand in cand pana se inmoaie.
 
Adaugam rosiile taiate cubulete si amestecam bine. Adaugam otetul si zaharul, apoi aducem la fierbere. Reducem focul si lasam la foc mic aproximativ 30 minute. Saram, piperam. Sosul trebuie sa aiba consistenta unui gem. Incorporam castravetii si coriandrul. Oprim focul.
 
Pregatim burgerii : amestecam carnea, sarea si piperul intr-un bol pama se omogenizeaza. Impartim carnea in doua si formam burgeri. Ii prajim pe ambele parti 5 minute pana ce sunt facuti.
Cand burgerii sunt gata ii luam de pe foc si ii acoperim de doua felii de branza. Ii lasam un pic pana ce se topeste branza.
Taiem chiflele si le incalzim putin pe grill. Ungem cu unt partea din interior a chiflei, punem peu na dintre felii putin mustar si asezam un burger. Adaugam o lingura generoasa de sos si adaugam baconul, castraveciorii murati si salata. Acoperim cu cealalta parte si servim !Putem servi alaturi de cartofi prajiti !Pofta buna !:)
 
 

2 comentarii:

  1. Niciun comentariu .... tre sa fie f bun .... si totusi am mancat la pranz ... Bravo pt site , e prima oara cand intru in bucataria ta virtuala .
    Luiz

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Bine ai venit in bucataria mea virtuala!:) A fost foarte bun, intr-adevar!Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere