joi, 20 iunie 2013

Clatite cu ciocolata/Chocolate pancakes

Cred ca sunt o mica si indarjita colectionara de retete de clatite. Si asta in ciuda faptului ca nu sunt mare fan. Poate si pentru ca fac foarte des. Dar am in casa doua (spre trei) guri pofticioase care se bucura de fiecare data cand aud cuvantul clatita. :))
Asa ca incerc tot felul de retete, combinatii si secrete, si ma bucura faptul ca sunt atatea variante si posibilitati de a face foarte repede ceva bun bun.
Astazi va prezint o reteta de clatite americane cu ciocolata. Pufoase, aromate, satioase, merg de minune cu un sirop turnat cu generozitate si bineinteles cu niste extra fulgi de ciocolata presarati deasupra.:))




Ingrediente:

-2 oua
-1 ½ cani lapte
-3 linguri unt topit si racit
-1 ½ cani faina
-1/4 cana cacao
-3/4 lingurita sare
-2 lingurite praf de copt
-3 linguri zahar
-1 cana fulgi de ciocolata
 
Amestecam faina, cacao, sarea, praful de copt si zaharul. Punem deoparte.


. Intr-un vas mediu ca marime batem ouale si laptele pana devin pufoase. Adaugam untul topit. Turnam amestecul in vasul cu faina si amestecam . Chiar daca are cocoloase nu e o problema. Adaugam fulgii de ciocolata si amestecam.
Turnam cu un polonic umplut aproximativ  ¾ intr-o tigaie de teflon si intoarcem cand face bule. J Mai lasam un minut si pe partea cealalta si scoatem pe farfurie.

 
Le servim calde, cu sirop de artar, miere sau ..de ce nu..inghetata !;)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu