marți, 6 octombrie 2020

Madlene cu usturoi și parmezan

 


Nouă ne plac madlenele foarte mult, însă până acum nu făcusem decât dulci.  Când am gasit pe undeva rețeta asta, și am văzut că are și usturoi...am știut că, în tăcere, mă roagă să o încerc.  Madlenele sunt pufoase,aromate,merg la toate ocaziile la care m-aș putea gândi acum(bine,poate nu la meniul de nuntă, mno) așa că le recomand din suflet. Bonus: se fac ușor!


Ingrediente:
- 3 oua
- 20 grame zahăr 
- 150 grame făină 
- 2 lingurițe praf de copt
- 50 grame parmezan ras
- 1 lingură usturoi pudră 
- 50 grame unt topit
- 100 grame iaurt 

Pentru uns madlenele:
- 2 linguri unt
- 2 căței usturoi
- 1 lingură pătrunjel, taiat mărunt 

Amestecăm, într-un bol, făina,  parmezanul, sarea, pudra de usturoi și praful de copt.


Într-un bol separat mixăm ouăle și zahărul până devin pufoase și se deschid la culoare. Adăugăm untul topit și iaurtul, și amestecăm.



Adăugăm ingredientele uscate peste ouă și omogenizăm cu o spatulă. 



Lăsăm amestecul să se odihnească 20 de minute.

Între timp, zdrobim usturoiul și îl călim în unt. Când e gata, oprim focul și adăugăm pătrunjelul tocat.

Punem aluatul de madlene în forme(dacă nu sunt de silicon ungem formele cu unt și tapetăm cu făină) și, cu o pensulă înmuiată în iaurt, omogenizăm compoziția. 


Introducem la cuptorul încins la 175 de grade pentru aproximativ 10 minute (până devin aurii pe margini). Scoatem din forme și  ungem madlenele cu sosul de usturoi. 


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu