marți, 19 mai 2020

Biscuiți spiralați




Pentru că ne-am obișnuit să avem mereu biscuiți în borcănelul special conceput pentru așa ceva :) caut mereu să variez rețetele și să găsesc unele cât mai bune și ușor de făcut. 
Biscuiți spiralați fac de mult timp, însă foloseam o altă rețetă. Acum am făcut așa, și au ieșit muuult mai pufoși. 

Ingrediente :

- 200 grame unt temperatura camerei
- 1 ou
- 160 grame zahăr pudră 
- esență vanilie
- 300 grame făină 
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri cacao
- esență de rom

Amestecăm untul moale cu zahărul, apoi adăugăm esența de vanilie, făina și praful de copt și omogenizăm. Vom obține un aluat destul de moale și lipicios, dacă e nevoie mai adăugăm o lingură, două, de făină, cât să putem lucra cu el. 


Împărțim aluatul în două, iar în jumătate punem cele 2 linguri de cacao și esența de rom. 


Intindem fiecare aluat pe hârtie de copt(între doua bucăți egale de hârtie de copt) și apoi le suprapunem.


Repet: ne ajutăm de hârtia de copt, căci aluatul este destul de moale și fragil. 


După ce le suprapunem le rulăm strâns și punem rulada în folie de plastic, și apoi la frigider 45 de minute. 


Când rulada s-a întărit, înlăturăm folia de plastic și tăiem felii. 


Le punem pe o tavă cu hârtie de copt și... la cuptor cu ele! 
 180C pentru aproximativ 10 minute. Sunt delicioase, fragede și nu-ți vine să te oprești din a le mânca!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu