Povestea cu aceste samosas a apărut complet pe neașteptate. Eu luasem niște foi ce credeam eu că sunt de plăcintă, din alea dreptunghiulare, obișnuite, pentru că voiam să fac baclavale. Când le-am desfăcut... șoc și groază. Nu aveau nici dimensiunea, nici numărul și nici consistența potrivită pentru baclavale.. Erau zece foițe amărâte, rotunde, cu o altfel de consistență. Aici se numesc feuilles de brick și sunt niște foi de patiserie subțiri, ce pot fi folosite pentru preparate dulci sau sărate. Sunt olecuță mai groase decât foile de plăcintă și mai rezistente, mai gumoase. Seamănă cu o clătită f subțire.
Ingrediente :
- 10 foi brick (puteți folosi foi de plăcintă sau aluat de plăcintă făcut în casă)
- 300 grame ricotta(dacă preferați brânza dulce, puteți înlocui ricotta)
- 500 grame telemea
- 1/4 cană cheddar ras(sau orice alt cașcaval)
- 1 ou
- sare, piper după gust
Scurgem ricotta de apă și o punem într-un bol.
Adăugăm telemeaua fărâmițată mărunt și amestecăm.
Adăugăm și oul bătut, și cașcavalul, și potrivim de gust.
Dacă folosim foi rotunde, le pregătim ca în imaginile de mai jos
Pentru că mai aveam compoziție de brânză, eu am făcut repede un aluat din puțină făină, sare și puțină apă, pe care l-am întins și l-am folosit pentru restul compoziției.
Am uns cu ou și am presărat susan, apoi am băgat la cuptorul încins la 175C până ce aluatul a devenit auriu și crocant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu