vineri, 18 octombrie 2013

Tort de portocale

A venit momentul sa va prezint si tortul asta minunat de portocale. Pufos, usor, proaspat...perfect pentru o aniversare sau pur si simplu pentru un desert de weekend.
 Mie mi-a placut la nebunie si sincera sa fiu, de abia astept sa il fac iar. Si iar.:)

 

 

Ingrediente:

-2 lingurite razatura de portocale

-1/4 lingurita razatura de lamaie

-1/4 cana suc proaspat de portocale

-1 lingurita suc lamaie

-1 cana faina

-1 ½ lingurita praf de copt

-1/4 lingurita sare

-4 galbenusuri

-1 cana zahar

-4 albusuri

 

Incalzim cuptorul la 160C. Pregatim doua forme de tort (24 cm) pe care le ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt.

Cernem  faina cu sarea si praful de copt. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam, treptat, razatura de portocala si de lamaie si sucul de la citrice.

Incorporam faina cu praful de copt si sarea  treptat, amestecand usor cu o spatula.

Separat, batem albusurile spuma, apoi le incorporam amestecului amestecand in acelasi mod, de jos in sus, cu o spatula. Impartim in doua si coacem in cuptorul incalzit aproximativ 25 de minute, pan ace blaturile sunt aurii si trec testul scobitorii.

Le racim in forme si apoi le scoatem pe un gratar .

Crema de portocale :

-1 galbenus

-2 lingurite razatura de portocale

-1/4 cana suc de portocale

-1 lingura suc de lamaie

-1 1/3 cana apa

-2 linguri amidon

-1/2 cana zahar

-2 lingurite unt nesarat

Batem galbenusul cu o furculita. Intr-un vas amestecam pana se incorporeaza: apa,amidonul, zaharul, galbenusul batut, sucul de portocale si de lamaie,razatura de portocala. Aducem totul la fierbere la foc mic, amestecand incontinuu.   Amestecam pana ce crema se ingroasa. Cand e gata, scoatem jumatate de cana de crema si punem deoparte, acoperita cu o folie de plastic, lasand sa se raceasca la temperatura camerei.

 
Restul cremei o racim de asemenea la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, sa nu prinda pojghita.

 

Pentru ornat :

-2 cani frisca lichida

-1/2 cana umplutura

-1/3 cana zahar pudra cernut

Le batem impreuna la viteza mare.

 

Pentru ansamblare formam un fel de zid J din frisca pe marginea primului blat(in interior),
 
 apoi umplem interiorul cu crema de portocale.


 
Asezam celelalt blat si ornam cu frisca ramasa.

Pofta buna!


 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu