duminică, 21 iulie 2013

Clatite cu afine

Nu stiu daca am mai spus, dar imi plac mult "bucatele" :D care sunt bune si in forma lor de baza si poti si varia pe tema lor la infinit.:) Asa sunt clatitele pufoase, pancakesurile, care exista atat in forma dulce-cu ciocolata, fructe, etc, dar si sarate-cu bacon, de exemplu(o sa pun si reteta intr-o zi mai libera):). Asa ca mi-am propus sa va prezint cat mai multe  variante ale acestui mic dejun (si nu numai) iar voua va revine sarcina grea de a decide castigatoarea!:)

 
Ingrediente:
-1 ¾ cani faina
-1/4 cana zahar
-1 lingura praf copt
-1/2 lingurita sare
-1 ¾ cani lapte sau lapte batut
-2 oua
-3 linguri ulei
-1 lingura unt topit
-1 lingurita esenta vanilie
-1 cana afine proaspete
 
Amestecam ingredientele uscate-faina, zahar, praf de copt si sare.  In alt vas amestecam laptele, ouale, uleiul, untul topit si esenta de vanilie. Punem amestecul de faina peste cel lichid si amestecam cu o spatula de jos in sus, usor, pana se omogenizeaza. Turnam si afinele peste si amestecam usor.
 
Incalzim o tigaie, o ungem cu putin unt si turnam cu un polonic compozitie in tigaia incalzita la foc mediu.  Cand incep sa se formeze bule la suprafata clatitei, intoarcem si lasam un minut si pe partea cealalta. Simplu si gustos !Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu