Aveam niște mandarine rămase din weekend, când am făcut un tort,și am zis să le dau un sens, așa că am făcut unul din deserturile mele preferate, scones.
Se fac extrem de usor, e drept că ies doar 8, dar sunt suficiente pentru o poftă de ceva bun și rapid.
Ingrediente:
- 1/2 cană zahăr
- coaja de la o mandarină(răzuită mic, fără partea albă)
- 2 1/4 căni făină
- 1 lingură praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 110 grame unt rece, tăiat cubulețe
- 1/2 cană lapte bătut(sau lapte normal în care picurăm câțiva stropi de zeamă de lămâie)
- 1/2 linguriță esență mandarine sau portocale(opțional)
Pentru glazură:
- coajă rasă de mandarină
- zahăr pudră
- zeamă de mandarină
Cantitățile sunt în funcție de câtă glazură dorim. Eu am pus zahăr pudră din ochi, apoi am adăugat suc de mandarine până a ajuns la consistența dorită, adică puțin mai subțire decât smântâna.
Încingem cuptorul la 180 C. Punem zahărul și coaja rasă de mandarină în robotul de bucătărie și pulsăm de câteva ori. Adăugăm făina, praful de copt și sarea. Pulsăm iar. Punem cuburile de unt și pulsăm de 10-15 ori, până devine un amestec nisipos. În timp ce robotul merge, adăugăm laptele bătut și amestecăm până se leagă. Scoatem pe o suprafață înfăinată și lucrăm aluatul până devine omogen. Nu vă speriați dacă, atunci când îl scoateți din robot, e fărâmicios. Se va aduna frumos pe măsură ce îl frământați. Formăm un cerc grosuț(cam 2 cm grosime) și tăiem în 8.
Punem bucățile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor 15 minute.
Când sunt gata turnăm, cu ajutorul unei lingurițe, glazura. Ta-daa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu