Si pentru ca sunt mititei merg si ca aperitiv, la o petrecere, dar si la pachetel, la scoala sau la munca..sau pe unde vi se mai pare voua ca le-ar sta bine. Spor la treaba!
Ingrediente:
-2 cani faina
-1 lingura praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1 lingurita sare
-1/4 cana arpagic(chives) tocat
-4 linguri unt nesarat rece, taiat cubulete
-1/2 cana crema branza
-3/4 cana lapte batut
Incalzim cuptorul la 250 C.
Intr-un vas mare amestecam faina, praful de
copt si bicarbonatul, sarea si arpagicul. Folosind mainile adaugam cubuletele
de unt si amestecam pana se formeaza firimituri. Dupa ce totul e uniform adaugam crema de
branza si folosind o lingura de data asta incepem sa amestecam insa nu foarte
tare, ci pana incorporam cat de cat crema de branza in faina.
Adaugam
laptele batut si amestecam doar pana ce se incroporeaza. Nu amestecam prea mult !
infainam planul de lucru si intindem o foaie din aluat(cu mana sau un facalet
infainat). Mai adaugam faina deasupra aluatului pentru a nu ni se lipi de
maini. Intindem o foaie cam de 2-3 cm grosime. Decupam cu un capac sau cu un
cerc mic biscuiteii si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Bagam la cuptor 6-8 minute.
Sunt deliciosi
si calzi si reci !