sâmbătă, 15 iunie 2013

Mini biscuiti cu crema de branza si chives

Pentru ca sunt mereu in cautare de gustarele sarate pentru Razvan la scoala si deja am incercat tot felul de briose briosele si ce se mai gaseste "pe piata" blogosferica ;) tare m-am bucurat cand am gasit biscuiteii astia pufosi si aromati care i-au si placut maxim. Mission accomplished, asadar!:)
Si pentru ca sunt mititei merg si ca aperitiv, la o petrecere, dar si la pachetel, la scoala sau la munca..sau pe unde vi se mai pare voua ca le-ar sta bine. Spor la treaba!

 
Ingrediente:
-2 cani faina
-1 lingura praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1 lingurita sare
-1/4 cana arpagic(chives) tocat
-4 linguri unt nesarat rece, taiat cubulete
-1/2 cana crema branza
-3/4 cana lapte batut
 Incalzim cuptorul la 250 C.
Intr-un vas mare amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul, sarea si arpagicul. Folosind mainile adaugam cubuletele de unt si amestecam pana se formeaza firimituri.  Dupa ce totul e uniform adaugam crema de branza si folosind o lingura de data asta incepem sa amestecam insa nu foarte tare, ci pana incorporam cat de cat crema de branza in faina.
 
Adaugam laptele batut si amestecam doar pana ce se incroporeaza. Nu amestecam prea mult ! infainam planul de lucru si intindem o foaie din aluat(cu mana sau un facalet infainat). Mai adaugam faina deasupra aluatului pentru a nu ni se lipi de maini. Intindem o foaie cam de 2-3 cm grosime. Decupam cu un capac sau cu un cerc mic biscuiteii si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.
 
 
Bagam la cuptor 6-8 minute.
 
 
 
Sunt deliciosi si calzi si reci !