marți, 4 iunie 2013

Budinca de paste cu broccoli si bacon

Pentru o masa rapida, satioasa si appproaaape sanatoasa :))(are broccoli,da?) puteti opta pentru budincuta asta. E foarte gustoasa si merge si rece si calda. Puteti alege sa nu puneti bacon, dar va spun cu mana pe suflet ca el e, ca de obicei, invitatul de onoare al retetei. Scria undeva, pe buna dreptate, ca baconul e motivul pentru care nu suntem vegetarieni.:)) Revenim la oile noastre. Verzi. E o modalitate buna de a introduce broccoliul in alimentatia voastra sau a copilului. Mie una imi place mult,il mananc simplu, fiert cu putina sare,dar stiu ca sunt multe persoane care stramba din nas. Asa ca daca-l bagam in gasca asta vesela, devine si el mai suportabil!:)) Hai sa vedem reteta:

 

Ingrediente:

-180 grame paste
-300 grame broccoli fiert
-1 ou
-200 ml smantana dulce
-200 ml lapte
-sare, piper, nucsoara
-2 linguri cascaval
-kaiser(optional,dar obligatoriu,daca ma intelegeti J)

 



Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le fierbem al dente. Intr-un bol amestecam oul cu smantana si laptele si adaugam sare,piper si nucsoara dupa gust. Amestecam broccoli cu pastele si turnam amestecul lichid peste ele. Ungem un vas de yena cu unt sau margarina si tapetam cu putin pesmet. Turnam amestecul si presaram niste baconel prajit peste. Presaram si doua linguri de cascaval peste budinca.(putem adauga cascavalul si in compozitie,daca vrem). Bagam la cuptorul incins pana ce budinca se incheaga si crusta e usor aurie. S-aveti pofta !