Rețetă și poveste, sau călătorie virtuală, aici.
Rețetă simplă, după cum urmează :
Ei, si o data lectia de geografie gastronomica gata, va invit din toata inima sa incercati aceasta minunatie, merge perfect ca gustare, aperitiv, mic dejun, cina..:)) ce vreti voi, ca e buna tare!
Ingrediente:
Pentru blat:
-250 grame faina
-50 ml ulei
-un praf de sare
-apa
Umplutura :
-90 grame smantana
-90 grame branza proaspata
-o ceapa mare
-jumatate de pahar de vin alb,sec
-150 grame de bacon afumat
Punem faina, uleiul si sarea intr-un bol,
amestecam cu mana, apoi incepem sa adaugam putin cate putin apa incat sa formam
un aluat. Punem aluatul in folie de plastic si bagam la rece o ora.
Intre timp, taiem ceapa solzisori. Intr-o
tigaie punem un cub de unt si putin ulei si calim ceapa la foc mic. Adaugam vinul
si lasam pe foc pana se evapora.
Incalzim cuptorul la
280C. Impartim aluatul pe jumatate. Intindem fiecare jumatate pe o hartie de copt cat de subtire putem. Decupam
un cerc ajutandu-ne de o forma de tort sau de o farfurie. Indoim marginile cu
mana sau cu o furculita pentru a forma un fel de bariera.:)
Intr-un bol amestecam smantana cu branza
proaspata. Impartim in doua si intindem pe fiecare foaie de aluat. Intindem bine, pana la margine. Punem baconul
taiat cubulete si peste ceapa calita apoi saram si piperam dupa gust. Bagam la
cuptorul incins pana ce este gata(se rumeneste).