vineri, 20 martie 2020

Biscuiți cu ovăz (fără coacere)


Astăzi am făcut niște biscuiți care sunt gata în 5 minute. Nu că aveam treabă, sau ceva, dar nu aveam chef de stat mult în bucătărie, și, în plus, băieții adoră rețeta asta.

Avem nevoie de:
- 60 grame unt
- 2 căni zahăr (eu le-am mai zis cești, sunt acele "cups" ce au cam 200 grame sau 250 ml)
- 1/2 cană lapte
- 4 linguri cacao
- 1/2 cană unt de arahide
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 3-3 1/2 căni fulgi de ovăz

Amestecăm, pe foc, untul, zahărul, laptele și cacaua.


 După ce s-au topit și omogenizat, fierbem un minut, apoi adăugăm vanilia și untul de arahide, amestecăm. Oprim focul și adăugăm și fulgii de ovăz. Amestecăm până omogenizăm.




Lăsăm să se răcească puțin, apoi, cu ajutorul lingurii pentru înghețată, formăm biscuiții pe o hârtie de copt.


Ii aplatizăm apoi, încet, și îi lăsăm la rece până se întăresc.


Sunt minunați! Moi în interior, ciocolatoși, consistenți.