vineri, 5 iulie 2013

Supa groasa cu porumb si cascaval

La noi e rece, chiar daca ne apropiem de jumatatea lui iulie, asa ca supa asta merge la fix. Sincera sa fiu, mi se pare ca supa asta merge la fix in orice moment, pentru ca e absolut delicioasa. Stiu ca zic asta mereu :)) dar chiar asa sunt unele retete, un deliciu. Si mai ales cele de aici. Nu dau niciodata gres.
Asa ca va sfatuiesc sa incercati aceasta supa groasa, hranitoare, gustoasa, nu de alta, dar acum vine iarna si o sa avem nevoie de retete care sa ne ajute sa trecem usor peste frig.:D


Ingrediente:
-4 linguri unt(aproximativ 100 grame)
-1 ceapa taiata marunt
-3 felii bacon taiate bucati
-3 ardei grasi taiati cubulete(culori diferite ar fi si mai frumos)
-1 cutie boabe porumb
-1/4 cana faina
-3 cani supa de pui(eu dizolv un cubulet in apa fierbinte cand nu am supa la indemana)
-1 cana lapte
-1 cana smantana dulce
-1 cana cascaval ras
-1/3 cana ceapa verde taiata marunt
-chifle scobite de miez

Intr-o oala mare topim untul la foc medium-inalt.  Prajim ceapa cateva minute. Adaugam baconul si mai prajim un minut doua apoi adaugam ardeii si mai lasam doua minute. Adaugam si porumbul scurs de apa si mai lasam pe foc un minut doua.
 
Presaram faina peste legume si amestecam , apoi turnam supa, amestecam iar si lasam pana se ingroasa, 3-4 minute, dupa care reducem focul.  Turnam laptele si smantana pentru frisca , acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.
Adaugam cascavalul si ceapa verde. Dupa ce se topeste cascavalul potrivim de sare si piper.
Turnam in chifle si servim fierrrbintee !!! DE-LI-CIOA-SA !