Asadar, doamnelor, domnisoarelor si domnilor, I give you:the Rainbow cake!:)
Ingrediente:
-430 grame faina
-430 grame zahar
-220 grame unt la emperatura camerei
-350 ml lapte
-5 oua
-7 grame drojdie uscata
-1 lingurita esenta vanilie
-6 coloranti gel de culori diferite
Pentru crema :
-500 grame mascarpone
-300 grame crema
branza(Philadelphia)
-1-2 lime(lamai verzi)
-150 grame zahar pudra
Batem ouale si zaharul pana se albesc,
adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza. Separat, cernem impreuna faina cu drojdia,
apoi le adaugam peste amestecul de oua si omogenizam.
Adaugam treptat laptele, amestecand, iar la
sfarsit punem si vanilia. (putem folosi si alte arome, dupa gust)
Impartim compozitia in 6 parti egale. Incalzim
cuptorul la 180C. Putin cate
putin(dar putin, nu gluma !:) )adaugam culoare in fiecare compozitie.
Turnam in forme de
tort cu diametrul de 20 cm. Coacem 10-15 minute fiecare blat apoi le racim.
Pentru umplutura : amestecam crema de
branza cu mascarpone si cu sucul de la un lime. (sau mai mult…mai putin, dupa
cum ne place). Adaugam si coaja rasa de lime si zaharul si amestecam bine. Lasam
la temperatura camerei.
Asezam primul blat(mov ) si punem putina
crema peste. Repetam operatiunea cu celelalte blaturi iar cand sunt toate
aranjate acoperim tortul cu un strat nu foarte gros dar uniform de crema. Bagam
la rece pentru cel putin doua ore.
Dupa doua ore punem si restul de crema si
ornam dupa bunul plac. Bagam la rece din nou. J