Ingrediente:
-1 litru lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-250 grame gris
-120 grame zahar
-5 oua
-50 grame stafide
-100 grame rahat
-coaja rasa de lamaie
Lasam
stafidele la inmuiat in apa rece . Punem la fiert laptele cu un praf de sare si
vanilia si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie, amestecand incontinuu sa
nu se formeze cocoloase. Cand este aproape fiert adaugam zaharul si continuam
fierberea. Dupa ce a fiert si s-a racorit, adaugam in gris, pe rand,
galbenusurile, stafidele inmuiate, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de
lamaie.
La
final punem albusurile batute spuma, apoi turnam compozitia intr-un vas uns cu
unt si tapetat cu pesmet si coacem la foc potrivit aproximativ o ora.
Dupa ce
se raceste o putem rasturna si turna sirop de fructe peste. Foarte foarte
bun !