Puteti folosi si aluat cumparat din comert,e mult mai simplu,insa nici cel propus de mine cu necesita mult timp.
Ingrediente blat(pate
brisee)
-300 grame faina
-150 grame unt la temperature camerei
-1/2 lingurita sare
-80-100 ml apa calduta sau lapte
Amestecam faina si sarea intr-un castron. Adaugam untul si amestecam cu degetele pana
obtinem un aluat sfaramicios. Incorporam
rapid apa sau laptele. Obtinem un amestec omogen pe care il intindem pe o foaie de copt sau direct in
tava.
Pentru quiche :
-spanac proaspat fiert si calit putin(cat sa
ii scada apa)-cantitatea in functie de cat de mare e quiche ul.Eu aveam cateva
maini de spanac prin casa si am facut doua tarte mici.
-cateva felii de kaiser prajit
-3 oua
-300 ml lapte(sau creme fraiche)
-60 grame gruyere ras(sau cascavalul preferat)
-sare, piper
Intindem foaia de aluat in tava apoi o
bagam la cuptorul incalzit pentru 10-15 minute pana devine aurie. Cand e gata
asteptam sa se raceasca putin si asezam spanacul maruntit si apoi kaiserul
taiat bucati. Intr-un bol batem ouale, apoi adaugam laptele si cascavalul ras,
apoi saram si piperam. Turnam amestecul peste spanac si kaiser. Daca dorim mai
putem presara cascaval peste. Bagam la cuptorul incalzit la 180C si lasam
aproximativ 30 de minute,pana cand e gata totul. Pofta buna !