Ingrediente blat:
-1 cana apa calduta
-2 ¼ lingurite drojdie uscata
-1 lingura miere(sau zahar)
-2 lingurite sare
-2 linguri ulei masline sau canepa
-3 cani faina(mai mult sau mai putin, depinde cat cere aluatul)
Amestecam intr-un bol drojdia si mierea in apa calduta. Lasam 5-10 minute pana ce incep sa se formeze bule. Asta e semnul ca drojdia lucreaza.
Adaugam sarea, uleiul,si jumatate din cantitatea de faina. Amestecam. Dupa ce se omogenizeaza, incepem sa adaugam faina putin cate putin pana ce ajungem la consistenta dorita : cand o atingem nu se lipeste de mana. Cand am ajuns la faza asta, mai amestecam 5 minute. Aluatul, la sfarsit, nu ar trebui sa se mai lipeasca de bol.
Ungem bolul si aluatul cu putin ulei de masline si lasam la cald 1-2 ore.
Pentru stromboli :
-blat de pizza
-1/2 cana sos de pizza
-1 ½ cana mozzarella data prin razatoare
-10 felii de salam(sau cate ne incap)
-sunca sau altceva similar
-1 ou batut
-parmezan, oregano(optional)
Intindem blatul de pizza. Pe o hartie de copt, sa ne fie mai usor. Daca nu, pe masa infainata.
Intindem sos, apoi presaram cascaval, salamul, sunca, iar cascaval si rulam, nu inainte de a unge marginile cu ou batut.
Ungem toata rulada cu ou si presaram cascaval sau parmezan si oregano. Crestam putin.
Punem la cuptorul incins la 250C pana devine aurie.Mancam cu pofta !:)