luni, 1 iulie 2013

Pui scaloppina

Carne de pui, smantana, ciuperci, vin...ingredientele mele preferate pentru o mancare gustoasa. Niste kaiser mai lipsea si chiar ca erau toate.:)
Fara Kaiser, insa cu muuult gust si foarte satios. Va recomand sa incercati puiul asta, daca nu cumva ati mancat deja,si atunci mergeti la sigur.:))

 
Ingrediente:
-1 pachet spaghetti
-1 piept mare de pui(sau doi mai mici)
-sare si piper
-faina
-2 linguri ulei masline
-4 linguri unt
-1 cutie ciuperci
-1 cana vin alb sec
-supa de pui(optional)
-1 lamaie
-1/2 cana smantana
-patrunjel
-cascaval ras
 
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Taiem pieptul de pui in felii mai groase . il batem putin cu ciocanul de snitele, il saram si piperam si il dam prin faina. Topim untul si uleiul de masline  intr-o tigaie si prajim puiul la foc mediu pana se rumeneste pe ambele parti. Scoatem pe o farfurie si punem deoparte.

 
 
Aruncam ciupercile in tigaia din care am scos puiul si amestecam. Turnam imediat vinul si supa de pui si stoarcem si sucul de la jumatate de lamaie,sau chiar de la una intreaga,dupa gust. Amestecam bine sa se amestece totul, mai ales ce e pe fundul tigaii, si lasam pe foc aproximativ 1 minut, pana se reduce sosul.
 
 
 


Turnam smantana si amestecam, apoi patrunjelul tocat marunt. Oprim focul. Saram, piperam dupa gust.



Asezam pastele pe farfurie, apoi puiul si turnam peste sos din belsug.:)  Presaram si cascaval ras deasupra.  Servim cald!