Nu am mai facut poze cu procesul de creatie, e foarte simplu si nu prezinta nici un factor wow. Produsul final insa, chiar daca arata la fel si astia n-au inventat pozele din care sa puteti gusta, este mult mai bun, mai fin si mai delicat, asa ca e musai sa incercati desertul asta cand aveti putin timp liber.
Ingrediente:
-350 ml lapte
-75 ml frisca lichida
-75 grame zahar
-2 oua
-3 galbenusuri
-2 lingurite extract vanilie
-un praf sare
-zahar pentru topping
Incingem cuptorul la 160C si pregatim 4 forme
de sufle intr-o tava de copt mai adanca. Amestecam laptele cu frisca lichida
intr-o oala si le punem pe foc pana dau intr-un clocot. Dam deoparte.
Intr-un bol batem cu telul ouale intregi cu
galbenusurile, apoi adaugam zaharul, sarea si vanilia. Turnam usor amestecul
peste lapte si amestecam constant pana se omogenizeaza. Strecuram printr-o sita
deasa pentru a scapa de eventualele resturi de ou. Turnam egal in formele de sufle. In tava in
care sunt formele turnam apa fierbinte pana la jumatatea formei . Bagam la cuptor pentru 30-40 de minute, pana ce lama unui cutit va
iesi curata. Scoatem si racim.
Pentru a face crusta de deasupra presaram
zahar brun si folosim fie arzatorul special fie un cuptor cu grill dat pe partea
de sus in care bagam formele cateva minute pana ce zaharul se caramelizeaza.
Creme brulee se serveste rece, de la
frigider, iar zaharul il topim exact inainte de servire. Pofta buna !